WiadomościWykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym

Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym

Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym
Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym
Źródło zdjęć: © GIS | GIS
Redakcja Panorama Płock

16.07.2024 17:18

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Salmonella i Escherichia coli (STEC) w badanych próbkach Tatara wołowego z określonej poniżej partii.

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella i Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g

Numer partii: 1801207

Termin przydatności do spożycia: 12.07.2024

Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A. ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE

Producent niezwłocznie po otrzymaniu informacji o niezgodności produktu, uruchomił procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu. Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.

W przypadku wystąpienia niepokojących objawów po spożyciu partii wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem. Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu.

Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym
Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym© GIS | GIS